Algemene vragen

+Is het kamp ook voor kinderen buiten Zeeland?

Nee, het kamp is voor kinderen die in Zeeland wonen. Kijk voor meer informatie bij Over ons

+Kan elk kind mee op kamp?

Nee, om deel te kunnen nemen is verwachten wij van een kind dat zij/hij:
* in een groep kan functioneren;
* aan een activiteit kan deelnemen;
* leiding accepteert;
* een week van huis kan zijn;
* zelfredzaam is met betrekking tot eten/kleden/wassen.

+Wanneer kun je inschrijven?

Vanaf 1 maart kan via de website aangemeld worden.

+Wanneer is kamp?

Altijd in de 1e week van de Zeeuwse basisschoolvakantie.

+Is leeftijd belangrijk?

Ja, kamp is voor kinderen van 7 t/m 15 jaar (leeftijd op kamp). We delen kamp in in 3 leeftijdsgroepen.

+Hoe ziet een kampweek eruit?

Ieder subkamp maakt een draaiboek met daarin alle activiteiten (gericht op sport, spel, expressie, samen ontdekken), drink- en eetmomenten, hoe laat de kinderen naar bed gaan, etc. Zo kunnen we een maximaal goed georganiseerde week vieren!

Vragen van ouders / verzorgers

+Gaat kamp 2021 door?
Ja, het Kinderkamp Zeeland gaat door.

Het Kinderkamp Zeeland start op 31 juli. We volgen de ontwikkelingen rondom het virus en grootte van groepen. Zolang er geen verbod komt gaat het kinderkamp door. Rond eind april 2021 wordt bepaald of Kinderkamp Zeeland veilig door kan gaan. We plaatsen dit besluit ook op deze website en sturen de aanmelders van de kinderen hierover een aparte e-mail.

+Als ik mijn kind heb opgegeven, mag hij/zij dan automatisch mee?
Nadat een kind is aangemeld, is deelname nog niet gegarandeerd. Pas na de bevestiging dat een kind mee kan en kamp betaald is, kan het kind mee op kamp. Het kan ook zijn dat we eerst willen overleggen met de aanmelder.
+Waarom wordt er gevraagd om een 2e noodnummer?
Indien er calamiteiten/een noodgeval plaatsvindt, moeten wij iemand kunnen bereiken. Het is mogelijk dat de 1e contactpersoon op dat moment niet bereikbaar is, niet iedereen is in de gelegenheid om 24 uur per dag bereikbaar te zijn. Het is voor ons, in geval van nood, wel belangrijk dat wij dat direct een 2e persoon kunnen bereiken.
+Op welke wijze geef ik medicatie voor mijn kind mee?
Medicijnen dienen in een uitzetdoos met daarop de naam van de deelnemer, tijd en de hoeveelheid medicatie te zitten. Op die manier kunnen wij de juiste medicatie tijdig aan uw kind verstrekken. Informeert u ons tijdig als de medicatie afwijkt van de opgave op het aanmeldformulier. Dan kunnen we hier rekening mee houden.
+Mogen we langs komen op kamp?
Nee. Kamp is voor de kinderen. We hebben een noodtelefoon. We zeggen altijd: bellen we niet, dan gaat het sowieso goed!
+Waar en hoe laat moeten de kinderen verzamelen op de startdag van kamp?
Nadat de aanmelding is goedgekeurd, ontvangt de aanmelder de informatie die nodig is. Let ook goed op de wegbreng- en ophaaltijd!
+Kan een kind ook een halve week mee?
Nee, dit geeft teveel onrust voor de andere kinderen en is ook niet leuk voor het kind zelf. We weten dat het belangrijk is om de week samen te starten en te eindigen.
+Mag iedereen een kind aanmelden?
Deelnemers zijn kinderen jonger dan 16 jaar. Aanmelding moet daarom plaatsvinden door iemand die het ouderlijk gezag of voogdij heeft over het kind. Met de aanmelding verwerken wij persoonsgegevens van het deelnemende kind. Daarvoor moet toestemming worden gegeven door iemand die het ouderlijk gezag of voogdij heeft over het kind.

Vragen van kinderen

+Wat moet ik meenemen?
Voordat kamp begint, krijgt de aanmelder een lijst met alles wat nodig is (denk aan genoeg kleding voor een hele week, slaapspullen, tandenborstel, handdoeken, etc). Ook geven we tips hoe de spullen het beste ingepakt kan worden.
+Moeten waterschoenen echt mee en wat zijn goede waterschoenen? Mogen sandalen bijvoorbeeld ook?
In het Veerse Meer liggen scherpe schelpen en stenen. Daarom is de regel dat een kind en vrijwilliger alleen mag zwemmen als die waterschoenen aan heeft. Slippers/sandalen zitten niet stevig vast en beschermen ook de tenen niet en zijn dus niet toegestaan in het water.
+Wat moet ik niet meenemen?
Neem geen geld, mobiele telefoon, ipod, tablet, laptop of ander kostbare spullen mee. Trek ook niet de allernieuwste kleding aan. Ze kunnen tijdens de activiteiten kwijt raken of stuk gaan. Voor zakgeld zorgen wij.
+Komt alles mee terug?
Er raken soms dingen kwijt. Ieder jaar komt dit voor en we zien dat de kinderen zelf niet goed weten of een broek van hem/haar is. De leiding weet dit ook niet van 80 kinderen. Dus neem niet de nieuwste kleding mee. Vooraf aan kamp geven we ook informatie wat we doen met de gevonden voorwerpen.
+Moet ik mijn eigen eten meenemen?
De Kookstaf zorgt iedere dag voor het eten. We koken gezonde maaltijden en houden rekening met wat kinderen lekker vinden. Snoep hoeft ook niet meegenomen te worden. Soms overleggen we na een aanmelding met de aanmelder als er vragen zijn.
+Een slaapmatje. Is bijvoorbeeld een yoga matje of een luchtbed ook goed?
We slapen op veldbedden. Een luchtbed is niet nodig! Een matje, zoals een yogamatje, is voldoende.
+Moet ik een fiets meenemen?
Ben je ingedeeld bij het Middelste Kamp of het Oudste Kamp dan moet je wel een fiets meenemen. Zorg ervoor dat de banden goed en opgepompt zijn, de verlichting het doet en er een goed fietsslot (met sleutel) op zit.

Ben je ingedeeld bij het Jongste Kamp dan hoef je geen fiets mee te nemen.

Vragen over vrijwilligers

+Zijn er mannen of vrouwen als leiding?
Ieder subkamp heeft mannelijke én vrouwelijke vrijwilligers. Meisjes en jongens slapen niet in dezelfde tent. De groepjes overdag zijn gemixt. Leiding slaapt in een eigen tent.
+Zijn alle vrijwilligers hulpverleners?
Nee. Veel vrijwilligers werken wel in de sociale sector/onderwijs, maar zeker niet allemaal. Kamp is allereerst een vakantieweek, maar wel met een pedagogisch klimaat. We letten erop dat elk kind de kampweek als een geweldige vakantieweek ervaart. Iedere vrijwilliger moet ook een actuele verklaring omtrent gedrag (VOG) tonen, verklaringen ondertekenen en e-learnings van Humanitas doen.
+Kan iedereen als vrijwilliger mee?
Nee. Vrijwilligers worden niet zomaar toegelaten. Er worden gesprekken gevoerd en er is een trainingsweekend. Iedere vrijwilliger moet ook een actuele verklaring omtrent gedrag (VOG) tonen, verklaringen ondertekenen en e-learnings van Humanitas doen.
+Zijn alle vrijwilligers hetzelfde?
Nee. Elke vrijwilliger is uniek. Sommige zijn goed in sport, andere in muziek maken, koken, knutselen of verhalen vertellen. Wat alle vrijwilligers gemeen hebben, is een grote dosis humor en energie. Bij het samenstellen van de subgroepen letten we erop dat alle kwaliteiten aanwezig zijn zodat we elk kind een geweldige vakantieweek met leuke activiteiten kunnen aanbieden.